Over Damplein 9

Damplein 9 heeft een rijke historie. Zowel de lokatie als het bedrijf hebben zich ontwikkeld tot iets bijzonders. En -Bijzonder genieten- is ons motto!

Damplein 9 | Winter en Zomer

Damplein 9 is in 2016 ontstaan uit het versterkte samengaan van Neerlands bekendste schaatswinkel Schaatshuis De Bierkaai en Intofun Funsports. Schaatshuis De Bierkaai bestaat al sinds 1977 en heeft zijn sporen in de schaatswereld ruim verdient.
In de winter is Damplein 9 | SKI & Fashion een walhalla voor de genietende wintersporter. In de zomer viert Damplein 9 de zomer, met alleen het beste heerlijke Italiaanse schepijs en een uitgebreide Italiaanse Espressobar met specialiteiten als Affogato en Vanilla Latte. Barista koffie op zijn Italiaans, zeg maar koffie plus plus.
Voor al onze activiteiten en producten staat genieten centraal. En als we daar ons steentje aan kunnen bijdragen dan doen we dat met veel liefde en plezier.
We zien u graag en genieten graag met u van Damplein 9!

Historie van het pand

Het oudste in het archief bekende gebouw op Damplein 9 dateert uit 1890. Destijd is het pand gebouwd als een basisschool. Welke uiteindelijk verbouwd is tot gymzaal. 
In 1963 in een nieuwe gymzaal neergezet.
Toen het pand niet meer voldeed heeft Het Speeltheater meerdere jaren het pand gehuurd om theatervoorstellingen te ontwikkelen en uit te voeren. Uiteindelijk bleek dat niet meer haalbaar en heeft de gemeente na 5 jaar leegstand,  Danielle en Pim de kans gegevens om het centrum van Edam nieuw leven in te blazen. En dat doen we, tot en met de dag van vandaag, met erg veel plezier.