Over Schaatshuis De Bierkaai

Schaatshuis De Bierkaai in Edam sinds 1977

 

De Winkel

Schaatshuis ''De Bierkaai'' in Edam, is sinds jaar en dag een begrip in schaatsend Nederland en zelfs daarbuiten. In de vele jaren dat Jan Vink intensief training gaf aan schaatsminnend Nederland zijn vele talenten en topschaatsers de revu gepasseerd.

Sinds 1977 bestaat de winkel in Edam en staat zij bekend om de uitgebreide service en persoonlijk advies.

 In 2016 is de winkel 5x zo groot geworden en verhuisd naar Damplein 9. En is een heus schaatswalhalla ontstaan in een vreselijk mooi pand, midden in het centrum van Edam. Welk een bezoek meer dan de moeite waard is.

De winkel is gelegen midden in het oude centrum van Edam. In de directe omgeving van enkele mooie terassen, kaasmarkt en andere toeristische pittoreske plekjes.

Edam ligt zo'n twintig kilometer boven Amsterdam aan de N247.

 

U kunt uw auto het beste met en parkeerschijf, 4 uur lang gratis parkeren op de parkeerplaats aan de baanstraat (denk wel even aan een parkeerschijf). Of anders gratis onbeperkt op de Voorhaven.

Let op! Voor de kaaspakhuizen is een parkeerverbod van kracht.

Hier vindt u het adres en route naar Schaatshuis De Bierkaai.

 

Schaatswerkplaats

De Bierkaai heeft haar eigen werkplaats. Natuurlijk voor het professioneel laten slijpen (ook wel polijsten genaamd) van schaatsen. Maar in onze werkplaats beschikken wij ook over apparatuur, materialen en vakkennis om uw schaatsen te tunen voor het wedstrijdschaatsen of toertochten.

 

Daarnaast kunnen wij ook alle denkbare onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld op maat maken thermoplastische schoenen, monteren onderstellen, klapsets etc. van schaatsen en skeelers, etc. etc.

 

Historie

Schaatshuis De Bierkaai bestaat al sinds 1977. Ooit waren wij gespecialiseerd in hardloopschoenen alsmede het verzolen daarvan. Door de jaren hebben meerdere formules in de winkel de revu gepasseerd. Van verfmengerij tot algemene sportkleding en ski's.

 

Uiteindelijk heeft de schaatssport de overhand gekregen. Mede door de schaatstraining die door Jan Vink aan velen gegeven werd. Maar toch vooral door de passie die deze puur Nederlandse sport bij de familie Vink te weeg bracht en nog steeds brengt.

 

In 2009 zijn Danielle en Pim toegevoegd aan het team van Schaatshuis De Bierkaai en is het interieur compleet vernieuwd. Maar de oude vertrouwde kwaliteit de uitgebreide service en grote vakkennis zijn gebleven.

In 2016 staat er een enorme stap op het programma. Vanaf 1 april is de Bierkaai verhuisd naar een van de mooiste lokaties in Edam. Damplein 9.

 

Na meer dan 40 jaar is en blijft Schaatshuis De Bierkaai in Damplein 9 nog altijd het vertrouwde adres voor schaatsend Nederland en ver daarbuiten.